Impozit câștig pariuri & Listă taxe pentru depuneri / retrageri 2024

Există mai multe tipuri de taxe ce trebuie plătite de pariori, în funcție de modul de pariere (online sau la agenție stradală), perioada în care a pariat (în 2019 a fost schimbată legislația aferentă) și, bineînețeles, câștigul / profitul.

Lista de mai jos este valabilă pentru retragerile făcute în anul 2024:

Impozit pariuri online – la fiecare retragere

Impozitul este de fapt o taxă ce se aplică pe fiecare retragere, suma de bani fiind reținută de casa de pariuri (asta înseamnă că nu trebuie să o declari la ANAF).

Iată taxele în funcție de câți bani retragi:

  • 3% pentru o retragere de sub 10,000 RON
  • 300 RON + 20% pentru ce depășește suma de 10.001 RON pentru o retragere de 10.001 – 66.750 RON
  • 11.650 + 40% pentru ce depășește suma de 66.750 pentru o retragere de peste 66.750 RON

Repet, acest impozit este reținut la sursă, el nu trebuie declarat sau plătit în altă parte. Dacă ai de retras peste 66.750 RON, este recomandat să faci mai multe retrageri, deoarece taxa se va aplica separat pe fiecare retragere și nu pe suma banilor retrași într-o anumită perioadă.

Taxă pariuri online – la fiecare depunere

Există o taxă de 2% pe fiecare depunere ce trebuie percepută de casele de pariuri. Unele siteuri preferă să acopere această taxă din banii lor, altele nu, ceea ce înseamnă că trebuie să fie plătită de pariori.

Impozit pariuri la agenții stradale

Casele de pariuri offline aplică aceleași taxe ca cele online + o taxă suplimentară de 5% pe fiecare bilet plasat – 5% din suma totală pariată va fi percepută când se procesează biletul și se va scădea din miza totală, ex: la 100 RON pariați, agenția reține 5 RON iar miza ta pe bilet va fi de 95 RON).