Câte case de pariuri sunt în România? Analiză 2024

Câte case de pariuri sunt în România? În ceea ce privește partea de offline, vorbim despre o piață foarte dinamică, lunar fiind deschise noi agenții stradale. În online, lista operatorilor licențiați se actualizează periodic cu noi operatori, în medie primind licență 3 companii noi / an.

Există 32 case de pariuri online licențiate

Conform listei „Approved”, postată pe site-ul oficial al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, în 2024 pe piața din România operează 36 de companii care dețin Licență clasa I. Dintre acestea, 32 au dreptul de a organiza atât pariuri în cotă fixă, cât și cazino, restul de 4 fiind aprobate doar pentru casino online.

Iată cum a evoluat numărul caselor de pariuri online licențiate de ONJN de la reglementarea pieței de jocuri de noroc din 2016 și până în 2024:

evolutie siteuri pariuri licentiate in Romania

27 dintre operatori sunt înregistrați în Malta, 8 în România și unul în Croația. Toate platformele sunt în limba română (o condiție esențială pentru a primi licența), iar majoritatea covârșitoare a agențiilor au oferte de bun venit pentru clienții noi constând în fonduri suplimentare, în pariuri gratuite, pariuri fără risc, cote mărite sau pachete care includ mai multe tipuri de recompense. Periodic, sunt oferite și bonusuri fără depunere, constând în free bet-uri sau rotiri gratuite.

case de pariuri online licentiate onjn

Operatorii de top au oferte sportive bogate, cu evenimente din peste 30 de sporturi și cu sute de opțiuni de pariere pentru meciurile de fotbal de prim-plan. Un alt serviciu foarte important de care beneficiază pariorii români este reprezentat de streamingul video live, prin care pot urmări meciuri de fotbal, tenis, baschet, handbal, volei din întreaga lume.

Case de pariuri stradale: peste 15.000 de agenții

Potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Statistică, în România există peste 15.000 de agenții de pariuri stradale. Se observă tendința ca operatorii din offline să își deschidă și platforme online, însă rețelele de agenții terestre sunt păstrate și consolidate.

case de pariuri stradale

Ca și în online, unul dintre cei mai puternici operatori offline este Superbet. Această casă de pariuri deține peste 1000 de agenții stradale. Printre facilitățile oferite, există și posibilitatea de a scana la terminalele SuperTouch codul de bare al biletului făcut acasă, astfel încât jucătorii nu trebuie să mai stea la coadă pentru a plasa pariul.

Pe site-ul Fortuna este o hartă pe care sunt afișate 756 de agenții: 386 în București și în împrejurimi, 123 în Oltenia, 87 în Moldova, 90 în Vest, 70 în Dobrogrea. Dacă este mărită harta, se poate observa că există agenții în majoritatea județelor.

Casa Pariurilor folosește aceeași interfață ca și Fortuna. Așadar, și pe site-ul ei poate fi vizualizată harta, care indică 177 de agenții în București și în împrejurimi, 94 în Oltenia, 139 în Moldova și 241 în Transilvania. În total sunt 725 de stabilimente.

Mozzartbet nu precizează numărul exact de agenții, dar cu siguranță sunt peste 1.000 proprii, plus alte câteva sute în sistem franciză. Operatorul s-a concentrat pe sud-vestul României și pe zona Moldovei. În sud-est sunt mai puține agenții.

Așa cum am scris, numărul agențiilor terestre poate varia de la o lună la alta, indiferent de operator, tendința fiind clar de creștere.

Piața de pariuri sportive din România

Potrivit celui mai recent sondaj, un bărbat român din patru a plasat minim un pariu în ultimul an. Statistica se referă exclusiv la cei care au împlinit 18 de ani, vârsta de la care pot fi practicate legal jocurile de noroc.

În prezent, piața globală a pariurilor sportive valorează aproximativ 130 de miliarde de euro, iar până în 2028 se estimează că va atinge pragul de 145 de miliarde, ceea ce înseamnă că experții financiari se așteaptă la o creștere medie de 3 miliarde de euro pe an. Proporțional, această creștere va fi respectată și în țara noastră, așa cum se respectă tendința de dezvoltare accelerată a segmentului online. Cu toate acestea, și agențiile stradale au în continuare clienții lor fideli. În marile orașe, sunt case de pariuri pe toate străzile mai importante, iar în mediul rural înfloresc afacerile de tip franciză.