Franciză pariuri sportive 2024: Condiții, Cost & Prețuri

Pariurile sportive online au înregistrat o creștere impresionantă în ultimii ani, boom-ul fiind reprezentat de perioada pandemică. Totuși, chiar dacă tot mai mulți pariori plasează bilete pe internet, agențiile stradale continuă să fie pline și în 2024.

franciza pariuri sportive

Unii operatori controlează complet întreaga rețea de case de pariuri terestre. Cel mai popular exemplu este Superbet, care nu oferă posibilitatea de a deschide o locație sub forma unei colaborări, deoarece ei controlează 100% din fiecare agenție. Din acest motiv, nu vei găsi cât costă o franciză Superbet, dar poți afla prețuri pentru operatori precum Excel, Mozzart sau Parigo.

Practic, casele menționate anterior oferă posibilitatea unei afaceri/colaborări de tip franciză. Cu alte cuvinte, orice întreprinzător poate deschide o agenție cu toate caracteristicile brandului de betting respectiv și, în funcție de înțelegere, beneficiază de o parte din venituri sau din profit.

Condiții generale francize pariuri sportive

De obicei, cel care dorește să deschidă o franciză de pariuri sportive trebuie să dispună de un spațiu adecvat (fiecare operator are niște cerințe minime, de la 15 până la 50 de metri pătrați) și să investească în mobilier și aparatură (calculatoare, imprimante, televizoare etc.). De asemenea, trebuie să se asigure că tot ce este de interior respectă elementele din manualul de branding al casei de pariuri care deține licența. De cealaltă parte, brandul contribuie cu softurile proprii, care sunt aceleași în toate agențiile, și își consiliază partenerii în ceea ce privește dezvoltarea afacerii. Beneficiile diferă de la un bookmaker la altul.

Am vorbit până acum la general despre ceea ce presupune o afacere în franciză în acest domeniu. Hai să vedem acum câteva exemple concrete.

Franciza Excel Bet

Excelbet oferă în sistemul de franciză două variante de colaborare, în funcție de alegerea colaboratorului și de țintele acestuia de profit.

Excelbet – spațiu minim de 25 mp

Prima opțiune este de 60% pentru colaborator – 40% pentru bookmaker. Această variantă de comision împarte atât profitul cât și pierderile rezultate din desfășurarea activității.

A doua variantă este de 40% pentru colaborator – 60% pentru operator. Este împărțit doar profitul, pierderile fiind suportate de operator. În cazul în care într-o lună câstigurile jucătorilor depășesc încasările, comisionul colaboratorului va 0. Nu pot exista valori negative ale comisionului de colaborare.

Excelbet realizează majoritatea demersurilor legale pentru deschiderea activității și oferă gratuit următoarele:

– Software specific de înregistrare a pariurilor cu licență;
– Imprimantă termică pentru tiparirea biletelor de pariuri;
– Casă de marcat fiscală pentru înregistrarea încasărilor. Documentele contabile necesare desfășurării în bune condiții a activității;
– Biletele de pariere, tipărite conform normelor legale în vigoare;
– Materiale promoționale variate, de la autocolante la postere.

Colaboratorul are următoarele obligații:

– Să se constituie ca și persoană juridică, înregistrată pe teritoriul României;
– Să dețină în administrare un spațiu comercial cu suprafața de minim 25 mp;
– Să amenajeze spațiul comercial conform specificațiilor operatorului;
– Să utileze spațiul cu minim 3 televizoare;
– Să asigure dotările de securitate conform normelelor legale;
– Să asigure un calculator cu licență Windows și imprimantă laser pentru tipărirea ofertelor de pariuri;
– Să asigure conexiunea la internet permanentă a agenției. Conexiunea internet trebuie să aibă obligatoriu adresa de IP fixă;
– Să asigure doi operatori de pariuri (recomandat) pentru asigurarea unui program de minim 8 ore/zi de luni până duminică.

Mai întâi are loc o discuție preliminară între reprezentanții operatorului și întreprinzător, cel din urmă trebuind să prezinte un set de poze ale spațiului comercial în care dorește să își desfășoarea activitatea, în care să apară interiorul, exteriorul și o vedere de ansamblu cu zona în care este amplasat spațiul.

Costuri estimative

Costurile diferă de la oraș la oraș. De exemplu, chiria unui spațiu comercial de 25 mp ajunge la 2.500 RON pe lună în București, dar în alte părți ale țării poate fi mai mică. Calculatorul cu licență Windows, abonamentul la internet, imprimanta și cele trei televizoare costă în jur de 10.000 RON, iar fondul de salarii pentru cei doi angajați trebuie să fie de minim 6.600 RON. Se mai adaugă facturile la utilități, prețul mobilierului, banii pentru amenajarea interiorului. Așadar, din start, întreprinzătorul trebuie să aibă un buget de peste 30.000 RON pentru achiziții și cheltuielile din prima lună.

Franciza Parigo asigură un design interior 3D

Operatorul Parigo se ocupă de conceptul de design interior 3D, de colantarea ferestrelor, aplicarea reclamelor luminoase și a afișelor în locație. Cel care dorește să deschidă o franciză trebuie să bifeze din start următoarele condiții:

1. Dețin sau am drept de folosință asupra unui imobil de minim 35 mp (poate fi și spațiu închiriat). Spațiul poate fi și un bar, cafenea sau un spațiu dedicat jocurilor de noroc.

2. Dispun de bugetul pentru:

– achiziția a minim 3 televizoare cu diagonală de minim 80 cm;
– instalarea unui sistem antiefracție și de supraveghere;
– amenajările interioare (vopsire pereți conform codurilor de culoare agreate de Parigo);
– abonamentele de internet, cablu TV, electricitate și salarii angajați (după caz);
– achiziția mobilierului specific Parigo: mese, scaune și casierie (după caz).

Beneficiile sunt discutate direct cu colaboratorii. Cine dorește detalii este invitat să sune la numărul de telefon de pe site sau să trimită un email și i se deschie o fișă de client. Dacă se bate palma, potrivit informațiilor de pe site-ul bookmakerului, agenția este funcțională în trei săptămâni.

Franciza Mozzartbet: nu trebuie să existe diferențe între agenții

Mozzartbet este un alt operator important care este deschis la o colaborare în sistem franciză. Comisionul este stabilit de comun acord cu viitorii parteneri, existând și posibilitatea ca operatorul să personalizeze un tip de calcul pentru fiecare partener în parte, în funcție de vizibilitatea locațiilor, istoricul partenerului și alte considerente. Agenția mamă își asumă toate riscurile și responsabilitatea plății pariurilor câștigătoare.

După identificarea locației și finalizarea contractului de parteneriat, Mozzart Bet consiliază partenerul în amenajarea locației după standardele impuse de companie, inclusiv în achiziționarea mobilierului. Pariorii nu trebuie să simtă diferența dintre o locație Mozzart Bet proprie și una parteneră, operatorul ocupându-se în totalitate de partea de branding, marketing, echipamente tehnice și suport atât pentru jucători, cât și pentru personalul angajat.

Dacă sunteți interesați de deschiderea unei afaceri de tip franciză la pariuri sportive, contactați reprezentanții agenției licențiate pe care o aveți în vedere. Veți afla toate detaliile și vă veți putea face o imagine mai clară dacă o astfel de inițiativă merită efortul.