Care este cea mai mare casă de pariuri din lume?

case de pariuri din lume

Potrivit cifrelor, cea mai mare casă de pariuri din lume este Bet365, agenția care a plecat „cu cântec” din România, dar care se poate întoarce în viitorul mediu sau îndepărtat. Nu avem, însă, de ce să ne plângem. Pe lista operatorilor licențiați la noi există multe agenții de nivel înalt, așa că avem de unde să alegem dacă vrem să ne distrăm jucând la pariuri sportive. Dintre ei, cel mai important, ca prestigiu și ca valoare de piață la nivel internațional, este Unibet.

Piața pariurilor sportive își continuă creșterea preconizată. Se estimează că până în 2027 va depăși valoarea de 185 de miliarde de dolari, la nivel global.

Această creștere este favorizată de doi factori importanți. În primul rând, trebuie amintit cel politic. Tot mai multe state își dau seama că industria de betting poate aduce venituri importante la buget și reglementează acest domeniu. Elocvent în acest sens este ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii, acolo unde, în numai patru ani, cifra pariorilor legali a ajuns de la 10 milioane la 130 de milioane.

Al doilea factor ține strict de industrie. Platformele de pariuri sportive oferă servicii tot mai atractive, iar operatorii știu cum să se facă vizibili. Așa cum se întâmplă și în România, bookmakerii au devenit principalii susținători ai sportului, prin sponsorizarea echipelor, a sportivilor, a entităților sportive de orice fel și a competițiilor. În medie, jumătate din cluburile din fiecare ligă europeană are undeva pe echipament logo-ul unei companii de betting.

În continuare îți prezentăm câteva informații despre cei doi mari operatori, Bet365 și Unibet, care vorbesc de la sine despre cât de importantă a devenit industria pariurilor.

Bet365 – site-ul are 156 de milioane de accesări pe lună

Fondată în 2000 de Denise Coates, agenția are în prezent peste 30 de milioane de clienți în peste 200 de țări, care generează un trafic mediu de 156.000.000 de accesări în fiecare lună. În 2022, operatorul a raportat venituri de 2,851 miliarde de lire sterline (aproximativ 3,4 miliarde de dolari). În toată lumea sunt peste 5.500 de angajați.

Oferta sportivă include peste 30 de sporturi, dar se poate paria și pe evenimente politice sau din showbiz. Țările europene în care se poate paria legal pe Bet365 sunt următoarele: Anglia, Irlanda, Spania, Italia, Germania, Ungaria, Austria, Serbia, Cehia, Grecia, Bulgaria, Norvegia. Așadar, din România nu se poate, iar noi îți recomandăm să nu încerci, chiar dacă există diverse softuri prin care se poate ascunde ip-ul. Te sfătuim să joci numai pe casele de pariuri online care sunt pe „lista albă” (Approved) a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Unibet – 1,83 milioane de clienți noi în timpul CM 2022

Unibet este agenția licențiată cel mai bine cotată la nivel internațional, cu peste 9 milioane de clienți în întreaga lume și peste 650 de angajați. În timpul Cupei Mondiale din Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie 2022), și-au deschis cont la această agenție 1,83 milioane de pariori. Venitul raportat pentru anul trecut de grupul Kindred, care deține în acest moment brandul, a fost de 1,25 miliarde de dolari. Compania a fost fondată în 1997 de Anders Ström și a obținut aprobarea de a opera pe piața din Anglia în 1998. În numai 5 ani, platforma de internet avea peste 300.000 de utilizatori înregistrați în peste 100 de țări.

Alte țări europene în care se poate paria legal la Unibet: Anglia, Irlanda, Spania, Franța, Italia, Portugalia, Olanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Letonia, Estonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *