Explicații meci abandonat, întrerupt sau аmânat la pariuri

Abandonarea, întreruperea sau amânarea unui meci reprezintă evenimente care îi deranjează pe pariori, care nu știu care este situația biletului plasat. Aceste nelămuriri pot fi evitate prin citirea regulamentului agenției la care a fost jucat pariul, fiecare operator precizând clar ce se întâmplă în cazurile speciale.

Mai jos, îți prezentăm cum procedează agențiile de top în trei situații în care evenimentul sportiv nu se încheie la ora stabilită inițial.

Ce se întâmplă dacă un meci este abandonat?

Potrivit regulamentului Superbet, „dacă un eveniment este contramandat, amânat, suspendat sau întrerupt înainte de scurgerea timpului regulamentar de joc şi nu este reprogramat să reînceapă în decurs de 48 de ore de la programarea inițială, pariul pentru acest eveniment este nul şi i se acordă cota 1.00”. Excepție de la regulă face tenisul: „În cazul unor amânări (ploaie, întuneric etc.), toate pariurile vor rămâne nedecise până la continuarea meciului”.

Casa Pariurilor are o politică relativ similară: dacă evenimentul este contramandat sau suspendat și nu se reia până la finalul următoarei zile, pariul pentru acel eveniment este nul și se calculează cota 1.00. În cazul bowling-ului, „dacă evenimentul este contramandat înainte de începere din cauza abandonului unuia dintre jucători, se calculează cota 1.00”.

Același operator are următoarele reguli pentru jocurile de tenis:

„În cazul în care jucătorii au terminat meciul înainte de termen din cauza abandonului unuia dintre ei (accidentare, renunţare, descalificare, etc.), pariul se consideră nul și se acordă cota 1.00.

Dacă evenimentul este contramandat înainte de începere din cauza abandonului unuia dintre jucători, se acorda cota 1.00. Dacă unul dintre jucători abandonează în timpul meciului, pariul pentru acest eveniment și derivatele care nu au fost deja determinate sunt nule și se acordă cota 1.00”.

La atletism și la sporturi de iarnă, „dacă unul dintre sportivi abandonează sau este descalificat în timpul evenimentului, se consideră că a participat la competiţie”, deci pariul va fi pierzător.

Dacă joci pe Betano, trebuie să știi că „Orice meci abandonat înainte de expirarea duratei de 90 de minute nu va fi luat în considerare, cu excepția pariurilor al căror rezultat a putut fi stabilit înainte de abandonarea meciului sau în cazul în care organismul oficial a anunțat rezultatul oficial până la momentul abandonului sau amânării partidei. În acest caz, pariurile pe Rezultat final și cele pe Șansă dublă vor fi stabilite conform rezultatului oficial, iar toate celelalte pariuri vor fi considerate nule în cazul în care nu au fost deja stabilite. De exemplu, Primul Marcator sau Momentul Primului Gol vor rămâne valabile dacă a fost marcat un gol înainte de abandon”.

Ce se întâmplă dacă un meci este întrerupt?

La Superbet, „dacă un eveniment începe și este suspendat sau întrerupt înainte de scurgerea timpului regulamentar de joc, iar în decurs de 48 de ore evenimentul nu este reluat din punctul în care a fost suspendat/întrerupt, ci va fi rejucat, pariurile care au fost decise până la momentul întreruperii/suspendării vor fi validate în conformitate cu ceea ce s-a întâmplat până în acel punct, cele nedecise vor primi Cotă 1, iar meciul rejucat va fi considerat o entitate separată”.

Pariurile speciale sunt tratate separat: „În cazul meciurilor întrerupte sau suspendate (se va înțelege că meciul a început și a fost întrerupt) pentru o perioada mai mare de 48 de ore de la ora de start inițială, pentru omologarea rezultatelor se va lua în considerare rezultatul înregistrat în momentul întreruperii, dar numai pentru situațiile în care continuarea meciului nu ar mai putea influența stabilirea rezultatului pariului, în caz contrar se va acorda Cota 1. În cazul în care meciul se reia în decurs de 48 de ore de la ora de start inițială, omologarea se va face conform rezultatelor înregistrate la finalul meciului”.

La Casa Pariurilor, „dacă evenimentul este întrerupt din diferite motive de către organizatori și se joacă până la sfârșitul oficial al turneului, se vor lua în considerare cotele jucate. În caz contrar, se acordă cota 1.00”. Dacă un eveniment atletic este întrerupt și nu se reia până la finalul următoarei zile, este stabilită cota 1.00.

Dacă un eveniment pe care s-a mizat pe Betano se întrerupe și nu se reia sau nu se încheie cu un rezultat oficial în aceeași zi în care fusese programat inițial pentru start, pariurile sunt declarate nule, iar mizele pe selecțiile din evenimentul respectiv sunt restituite. Regula nu se aplică evenimentelor și meciurilor din tenis, în cazul cărora pariurile sunt declarate nule doar dacă nu sunt reluate sau încheiate până la finalul turneului.

Ce se întâmplă dacă un meci este amânat?

Superbet acordă cota 1.00 pentru toate pariurile plasate în meciuri care sunt amânate cu mai mult de 48 de ore față de ora de start prevăzută în calendarul competiției.

La Casa Pariurilor, dacă un eveniment este contramandat, amânat sau suspendat/întrerupt înainte de scurgerea timpului regulamentar de joc şi nu este reluat până la finalul următoarei zile, pariul pentru acest eveniment și derivatele care nu au fost deja determinate primesc cota 1.00

Pe Betano, în cazul evenimentelor amânate sau suspendate care nu se rejoacă în aceeași zi în care fuseseră programate inițial, pariurile sunt declarate nule, iar mizele pe acele selecții sau evenimente se restituie.

Așa cum scrie în regulamentul operatorului, „un meci va fi considerat a nu se fi desfășurat (non-runner) din punct de vedere al valabilității pariurilor, în cazul în care nu a fost jucat sau a fost amânat, nefiind desfășurat în ziua în care fusese programat inițial.

Dacă un meci este suspendat și înainte de suspendare se face o retragere, atunci Cash Out rămâne valabil și nu se va aplica o stingere/anulare a pariurilor”.

Pentru a stabili pariurile pentru piața „Echipa care marchează cele mai multe goluri”, în cazul în care un meci este amânat sau suspendat și nu este jucat/terminat în aceeași zi în care era programat startul inițial, pariurile pe echipele care au suferit amânarea/suspendarea meciului vor fi stabilite ca nule, cu excepția cazurilor în care sunt deja câștigătoare.