Ce înseamnă Draw No Bet (DNB) la pariuri?

Draw No Bet este un tip de pariu oferit de majoritatea siteurilor de pariuri, prin care se rambursează miza în caz de egalitate. În general, DNB-ul este o opțiune ideală pentru pariorii care consideră prea mici cotele pentru selecțiile 1X sau X2, însă nici nu se încumetă să mizeze pe „1 solist” sau „2 solist”.

Piața despre care vorbim nu are denumirea „Draw No Bet” pe toate platformele de pariuri sportive. Iată cum se numește pe site-urile partenere:

  • Mozzartbet – Winner 1, 2
  • Superbet – Egal, pariul se rambursează (DNB)
  • Betano – Niciun pariu pe egal
  • Gets’Bet – Egal, pariul se rambursează
  • Unibet – 1 2 (mizele se rambursează dacă se termină egal)
  • Betfair – Pariu fără egal
  • Sportingbet – La remiză, mizele se rambursează
  • Las Vegas – Ramburs la egal (DNB)

Așadar, se poate paria cu rambursare totală de miză pe victoria gazdelor (DNB1) sau pe victoria oaspeților (DNB2). Iată câteva exemple, pentru a înțelege exact această opțiune.

Anglia joacă împotriva Franței. Deși crezi că echipa gazdă, Anglia, are șanse să câștige, nu vrei să riști pariind pe „1 solist”, așa că pui pe bilet „DNB1”. Selecția este similară cu „Anglia 0 handicap asiatic”.

– Dacă Anglia se impune, ai câștigat pariul.
– Dacă meciul se termină la egalitate, primești întreaga miză înapoi.
– În cazul în care Anglia pierde, pierzi și tu biletul.

Sau poate că ești de părere că se va impune echipa oaspete, Franța, dar vrei să joci acoperit. În acest caz, pui pe bilet selecția „DNB2”, similară cu „Franța 0 handicap asiatic”. Există tot trei variante:

– Dacă Franța se impune, câștigi pariul.
– Dacă meciul se termină la egalitate, primești întreaga miză înapoi.
– Dacă Franța pierde, biletul este „roșu”.

Cotele pentru pariurile Draw No Bet

Evident, cotele pentru pariurile pe DNB sunt mai mici decât cele pentru soliști, având în vedere că și riscul tău este mai mic.

În meciul luat drept exemplu, jucat la Cupa Mondială 2022, cotele oferite de Betano erau următoarele:

1 solist – 2.95
2 solist – 2.50

DNB1 – 2.05
DNB2 – 1.72

Anglia 0 handicap asiatic – 2.10
Franța 0 handicap asiatic – 1.78

Așa cum se poate observa, deși DNB1 este exact același pariu ca și „Anglia 0 handicap asiatic”, cotele sunt diferite. Explicația este că aceste cote fluctuează în funcție de volumul de bani pus pe fiecare selecție în parte. De aceea, este bine să verifici toate piețele înainte de a plasa un pariu, pentru maximizarea profitului.