Arbitraj pariuri & Pariuri sigure

Există pariuri sigure? La ce se referă termenul de „Sure bets” sau „Abitraj betting”? Îți spunem adevărul despre pariurile sigure, cum le poți plasa și care sunt riscurile la care te expui dacă recurgi la o astfel de strategie.

Primul lucru pe care îl află pe propria piele un parior începător este că nu există pariuri sigure, în sensul că nicio selecție nu are câștig garantat. Un englez a pierdut 100.000 de lire sterline mizând pe o cotă de 1.05 (a pariat pe victoria lui Manchester United, care conducea cu 2-1 în minutul 90, dar adversara a întors scorul în minutele adiționale).

În presă au apărut articole despre mafia pariurilor, în care cei implicați au povestit despre blaturi care au eșuat, deși totul era aranjat în amănunt. Dacă se întâmplă ca și blaturile să iasă pe dos, atunci e clar că niciodată nu trebuie să îți pui toți banii pe un bilet în care ai încredere maximă.

Ce sunt pariurile sigure?

pariuri sigure arbitraj

Totuși, există conceptul de „pariuri sigure” (arbitrage betting). El se referă la plasarea câte unui bilet pe fiecare dintre opțiunile unei piețe, la operatori diferiți, astfel încât fiecare pariu să fie pus pe cea mai mare cotă existentă pentru respectivul pronostic.

Cum procedezi pentru a face arbitraj

Este foarte simplu să aplici o asemea strategie. Pentru a afla cât trebuie să mizezi pe fiecare bilet, împarți câștigul pe care ți-l propui la cota selecției. Să spunem că vrei să aplici „arbitrage betting” pe „Total goluri peste/sub 2.5” în meciul FCSB vs Universitatea Craiova.

Prima acțiune pe care o faci este să te uiți pe site-urile tuturor agențiilor și să vezi care oferă cea mai mare cotă pentru „Peste 2.5” și care are cea mai mare cotă pentru „Sub 2.5”.

Să spunem că 2.20 este cota maximă pentru prima selecție și 1.90 pentru cea de-a doua, iar tu îți propui să obții un câștig de 100 de lei. Ai de pus două bilete, mizele fiind următoarele:

miză bilet 1 (peste 2.5 goluri) = 100:2.20 = 45,5 lei
miză bilet 2 (sub 2.5 goluri) = 100:1.90 = 52,6 lei

Miza totală este 98,1 lei, iar tu câștigi 100 de lei indiferent de rezultatul meciului. Profitul este mic, dar ideea e că ieși pe plus orice s-ar întâmpla. Dacă folosești această strategie pe 1000 de meciuri, atunci nu mai vorbim despre un profit mic. Poți alege orice piață, dar ideal este să te limitezi la cele cu maxim trei opțiuni de pariere, cum ar fi Rezultat final 1, X, 2.

Riscuri

Așadar, nu ai cum să pierzi, de accea se numesc „pariuri sigure”. Pe de altă parte, folosirea unei asemenea strategii implică unele riscuri. De exemplu, plasezi primul pariu, iar până să apuci să pui al doilea bilet, cota scade.

Cel mai mare pericol este să te trezești cu contul blocat, pentru că agențiile de pariuri nu permit o asemenea practică, deși nu specifică interdicția în regulament. Poate că te întrebi: „De unde știe agenția X că eu am pariat și pe platforma Y?”. Ei bine, deși operatorii sunt concurenți, ei au o colaborare strânsă pentru a combate practicile de acest tip. Se spune că există o bază comună în care sunt înregistrate toate pariurile, iar un parior este identificat prin același CNP pe toate site-urile unde joacă.

În concluzie, cel mai bine este să iei pariurile așa cum sunt, ca pe o distracție. Nu încerca tot felul de strategii „deștepte”. Dacă mergeau, agențiile pe pariuri dădeau faliment. Nu s-a întâmplat așa ceva. Dimpotrivă, bookmakerii prosperă de la an la an, deci este semn clar că orice plan merge doar până la un anumit punct. Nu te ajută nici „Arbitrage betting”, nici „Martingale” și nici „Fibonacci” să dai lovitura, ci doar o rigurozitate și o organizare ieșite din comun.